ICT Wereld

Studenten maken kleuradvies-app voor blinden en slechtzienden

Derdejaarsstudenten Informatica uit Den Bosch hebben een app gemaakt die blinden en slechtzienden kan voorzien van stijl- en kleuradvies. Met behulp van een ingebouwde kleurenscanner krijgen visueel beperkten via een voice-over te horen of een bepaald kledingstuk bij de persoon past. De studenten werkten een halfjaar aan de app. Stijl- en kleuradvies via een app […]Lees meer »

Doofblinde communiceert via handschoen

De Lorm Glove, een handschoen met motortjes en druksensoren, maakt het mogelijk voor doofblinden om te communiceren met de buitenwereld. Doofblinde beheert goed in Lorm-alfabet dan kan hij voelen via de handschoen. Via smartphone kan hij communcieren via handschoen de Lorm Glove zoals SMS bericht, whatsapp, e-mailbericht, etc. Via bluetooth wordt de handschoen naar de […]Lees meer »

TimeBuzz app beschikbaar voor mensen met visuele beperking

Vanaf vrijdag 18 december 2015 is de TimeBuzz app te downloaden. Deze app maakt het mogelijk om de actuele tijd te voelen via vibraties op de Apple Watch. De tijd wordt vertaald in lange en korte vibraties waarvan het patroon is in te stellen door een zogenaamd buzzpatroon. Deze patronen zijn vernoemd naar beroemde klokken […]Lees meer »

Robothandschoen helpt blinden 'zien'

Een groep onderzoekers van drie Amerikaanse universiteiten ontwikkelen een speciale robothandschoen ontwikkeld die mensen met een visuele beperking helpt ‘zien’. De handschoen wordt op maat gemaakt en beschikt over meerdere camera’s, diverse sensoren en microfoons. Die worden gebruikt worden om de vorm, omvang en locatie van het object in te schatten. De informatie wordt vervolgens […]Lees meer »

Drone helpt de weg te vinden bij visuele beperking

Kan een drone iemand met een visuele beperking helpen om beter zijn weg te vinden? Het lijkt er wel op, zo blijkt uit een aantal onderzoeken. Bartiméus experimenteerde er onlangs ook mee op haar terrein in Zeist. We vroegen Paul de Nooij die erbij was, naar zijn bevindingen. Paul de Nooij, projectleider bij ICT4VIP van […]Lees meer »

Older Entries »

This function has been disabled for Oog en Oor Nieuws.