Hulpmiddelen

Google komt met app voor slechthorenden en doven

Internetbedrijf Google komt met twee nieuwe apps voor slechthorenden en doven. De app Live Transcribe is in staat om spraak direct om te zetten in tekst. De andere app Sound Amplifier gaat het mogelijk maken om spraak en andere geluiden beter te horen. De functionaliteit is nu nog zeer beperkt en is alleen geschikt voor beginnende […]Lees meer »

Babbage introduceert eerste braille tablet in Nederland

Babbage heeft in Nederland de primeur met de introductie van de eerste braille tablet op de Ziezo Anders beurs 2016, die op 4 en 5 maart in Gouda wordt gehouden. De tablet is geproduceerd door het nieuwe Franse bedrijf InsideVision en heeft de naam InsideOne en is speciaal ontworpen voor braille-gebruikers. Het apparaat heeft een […]Lees meer »

Tips voor smartphone gebruik

De wereld verandert erg snel op dit moment. Kijk alleen maar naar Google, meer de helft van de zoekopdrachten gaat tegenwoordig via mobiel. Helaas is die snelle verandering van de wereld niet voor iedereen positief. Denk maar eens aan slechthorende of slechtziende en het gebruiken van een smartphone. In dit artikel wordt uitleg gegeven hoe […]Lees meer »

De I-Cane Mobilo 3 weken gratis proberen?

De I-Cane Mobilo is een nieuwe taststok met obstakeldetectie. In combinatie met een gratis app op een iPhone is de stok ook voorzien van navigatie. De voelpijl op de Mobilo waarschuwt u en wijst u de weg.Lees meer »

This function has been disabled for Oog en Oor Nieuws.