Buitenlands Nieuws

Belgie: Doofblindheid eindelijk erkend

Na jarenlang lobbyen is er eindelijk een doorbraak! In een brief die Anna Timmerman vzw in oktober 2018 van het kabinet van minister van Welzijn ontving lazen wij dat doofblindheid door het Vlaams Agentschap voor personen met een handicap (VAPH) erkend wordt als unieke handicap. Deze erkenning betekent een enorme stap voorwaarts in onze stijd voor gelijke kansen […]Lees meer »

Australië lanceert bankbiljet dat rekening houdt met blinden

De Reserve Bank of Australia lanceert een herwerkte versie van het biljet van vijf dollar. Nieuw is dat het briefje voor het eerst een tastelement zal hebben, zodat personen met blind- of slechtziendheid het biljet probleemloos kunnen gebruiken. De vernieuwing is mede te danken aan de 15-jarige Australiër Connor McLeod. Samen met zijn moeder zette […]Lees meer »

"Kun je een klein blind meisje bovenop de taart plaatsen?"

Een verjaardagstaart gedecoreerd met een figuurtje van een blond meisje voor de 21 lentes van haar dochter. Dat is wat een Britse vrouw via een sms bij de bakker bestelde. Het resultaat was evenwel niet wat ze had verwacht. “Een gewone witte taart met witte bollen, een grijs lint en een strik erop.” Die bestelling […]Lees meer »

Vrouw blind na drinken Red Bull

AMSTERDAM – Een 26-jarige Ierse vrouw wordt stilaan blind nadat ze dagelijks 28 blikjes Red Bull achterover sloeg.Lees meer »

Engelse Stafford begeleidt blinde Jack Russell overal

Onafscheidelijk zijn ze, deze twee rakkers. De Engelse Stafford en de Jack Russell werden drie weken geleden gevonden in een zeetunnel in het Britse Hartlepool, meldt Daily Mail. Inmiddels hebben ze een veilig onderkomen gevonden in een dierenwelzijnsorganisatie. Het personeel hoopt zo snel mogelijk een nieuw baasje voor hen te vinden. In de tussentijd begeleidt […]Lees meer »

Older Entries »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This function has been disabled for Oog en Oor Nieuws.