Vliegveld test navigatie-app voor VIP’s

Het vliegveld van San Francisco test een app die blinden en slechtzienden (VIP*) door de terminal helpt navigeren.

In één van de nieuwe terminals van het vliegveld van San Francisco is een app te gebruiken die voorleest waar de dichtsbijzijnde cappuccino verkrijgbaar is of het oplaadpunt voor de smartphone staat of waar de juiste gate is. Erg handig voor mensen die slechtziend of blind bent. Dan zijn de ogenschijnlijk simpelste dingen als het vinden van een gate een nagenoeg onmogelijke klus, tenzij er iemand aanwezig is die hulp verleend.

Afbeelding: iBeacon Voorgelezen info
Het vliegveld van San Francisco experimenteert met bluetooth locatie-beacons die dit probleem moet oplossen. Zodra de reiziger in de buurt van een ‘iBeacon’ komt met zijn smartphone krijgt hij informatie via de app voorgelezen over de locatie. Op dit moment werkt het alleen nog met iOS, maar in de toekomst ook met Android.

Het bedrijf indoo.rs heeft de 300 bluetooth beacons ter grootte van een flessendop in de terminal geplaatst. De beacons kosten rond de 20 dollar per stuk en gaan 4 jaar mee voordat de batterijen vervangen hoeven te worden.

San Francisco is niet het eerste vliegveld dat locatiebeacons test. Op London’s Heathrow test Virgin Atlantic iBeacons die passagiers notificaties sturen en bijvoorbeeld een digitale boardingpass naar voren ‘tovert’ als een reiziger dichtbij de beveiliging komt.

Dergelijke beacons worden mogelijk in de toekomst overbodig als het Europese satelliet navigatiesysteem Galileo klaar is. Deze Amerikaanse GPS-tegenhanger is voor consumenten tot op de meter nauwkeurig. Bovendien is het signaal een stuk krachtiger als GPS en zou het ook binnen gebouwen werken.

* VIP: Visually Impaired Person

Bron: bright.nl en Bartimeus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This function has been disabled for Oog en Oor Nieuws.