Koninklijke Visio organiseert gespreksbijeenkomst over mobiliteit en navigatie voor slechtziende en blinde mensen

Apeldoorn, 17 november 2016 – Wanneer iemand een man of een vrouw met een wit-rode stok ziet lopen, vraagt hij zich al snel af: “Hoe vindt een blinde zijn weg?”. Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, organiseert op dinsdag 29 november om 10.00 uur een bijeenkomst met het thema ‘Mobiliteit en Navigatie’ aan de Stationsstraat 176 in Apeldoorn.

Hoe vindt een blinde zijn weg?

Allereerst is het een misverstand om te denken dat iemand met een taststok altijd blind is. Ook veel slechtziende mensen maken gebruik van een taststok. Wanneer ben je toe aan een taststok en hoe gebruik je deze stok? Is fietsen nog mogelijk? Welke andere hulpmiddelen zijn er wanneer de slechtziende zich niet meer veilig voelt om zich alleen tussen het verkeer te begeven? Vooral als de schemering invalt wordt het zicht al snel minder.

Zelfstandig op pad!

Visio leert mensen te lopen met een taststok. Er wordt gestart met het aanleren van vaste routes, met als doel zelfstandig op pad te kunnen gaan. Met de komst van navigatieapparatuur is het ook voor de slechtziende en blinde mens mogelijk om de weg te vinden op onbekend terrein. Welke navigatie apps zijn geschikt en welke niet? De voor- en de nadelen en de verwachtingen + wat maken de apps waar. Enå welke trainingen zijn allemaal mogelijk? Dat alles is de gespreksstof voor de bijeenkomst op 29 november aanstaande. Slechtziende mensen en andere geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd, aanmelden is niet nodig.

Datum: Dinsdag 29 november 2016
Tijdstip: 10.00 uur tot 11.30 uur
Locatie: Stationsstraat 176 in Apeldoorn
Voor wie: Belangstellenden met of zonder een visuele beperking
Kosten: Gratis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This function has been disabled for Oog en Oor Nieuws.