Onrust OV Begeleiderskaart onterecht.

De lichte onrust die ontstaan is bij de achterban van de Oogvereniging over de OV-begeleiderskaart is onterecht, zo zegt Miriam Boers van de Ooglijn. Per 1 augustus is de uitgifte van de kaart ondergebracht bij Argonaut Advies, die ook het Valys kilometerbudget uitvoert.

De OV begeleiderskaart is bedoeld voor reizigers die niet zonder persoonlijke begeleiding met het openbaar vervoer kunnen reizen. De kaart is geldig in al het openbaar vervoer, met uitzondeling van taxi’s. Argonaut Advies neemt de taak over van de NS, omdat het Ministerie van Infrastructuur en Milieu toekenning van de kaart bij een onafhankelijke niet-vervoerder wil onderbrengen.

De onrust is overigens minder erg dan we verwacht hadden,” zegt Boers. “Mensen zijn vooral bang dat de nieuwe kaarten niet onder dezelfde voorwaarden zoals de NS die hanteerde, afgegeven zullen worden. En dat ze daardoor in de toekomst niet meer in aanmerking komen. Maar de voorwaarden zijn hetzelfde gebleven. Bovendien hebben de meeste mensen nog een ‘oude’ kaart. En deze blijft gewoon geldig tot het moment dat ie verlengd moet worden. Voor de reizigers verandert er dus eigenlijk niets. Hoogstens wordt nu duidelijker dat de OV- begeleiderskaart niet alleen voor de trein, maar voor ál het openbaar vervoer geldt.”

 

Bron: Dedicon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This function has been disabled for Oog en Oor Nieuws.