13 oktober: zelf blind de straat oversteken – Dag van de Witte Stok

Durft u blind over te steken op een druk zebrapad? In aanloop naar Dag van de Witte Stok, kunt u dat op vrijdag 13 oktober zelf ervaren in het centrum van Rotterdam.

Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, organiseert een ludieke activiteit in de binnenstad van Rotterdam. Tussen 14.00 en 16.00 uur kunt u Visio vinden bij de Coolsingel ter hoogte van de Bijenkorf. Winkelend publiek wordt uitgenodigd om met een witte stok en blinddoek over te steken. Daarnaast geven mensen van Visio informatie over de hindernissen die slechtziende en blinde mensen ondervinden als ze door een drukke omgeving lopen. Ook krijgen aanwezigen tips hoe zij eenvoudig kunnen helpen om ook de omgeving voor slechtziende en blinde mensen veilig en toegankelijk te houden.

Internationale Dag van de Witte Stok

De Internationale Dag van de Witte Stok vindt elk jaar plaats op 15 oktober. Op deze dag vragen slechtziende en blinde mensen aandacht voor hun veiligheid op straat om zo zelfstandig met hun blindengeleidenstok eropuit te kunnen blijven gaan. Dit gebeurt door de overheid en de samenleving op vriendelijke wijze te confronteren met de problemen die zij op straat ondervinden. Fietsen of reclameborden op geleidenlijnen en auto’s die niet stoppen voor de geleidestok zijn voorbeelden waar slechtziende en blinde mensen zich op straat zich dagelijks mee geconfronteerd zien.

Met de ludieke actie in Rotterdam hoopt Visio het publiek bewust te maken van het effect van hun gedrag op de veiligheid voor slechtziende en blinde medeweggebruikers.

Locatie: Coolsingel Rotterdam, ter hoogte van de Bijenkorf
Datum: vrijdag 13 oktober 2017
Tijd: 14.00 tot 16.00 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This function has been disabled for Oog en Oor Nieuws.