Op vakantie in het donker

In diverse zintuigenhuisjes van het muZIEum kon men zich even van de drukte onttrekken en een zintuigelijk vakantierelaxmoment in het donker beleven. Een voorproefje van de echte donkerbeleving in vakantiesferen in het muZIEum

Een van de vooroordelen dat blinden en slechtzienden niet op zomervakantie hoeven, omdat ze toch niets kunnen zien, is natuurlijk onzin.

In het muZIEum in Nijmegen kunnen bezoekers ervaren wat het is om op vakantie te gaan zonder iets te zien. Ook op vakantie gaan hoort daar bij.

“Juist tijdens de vakantie worden al je zintuigen geprikkeld. En dat is wat we je laten ervaren in onze donkerbeleving”, vertelt Heleen Vermeulen, directeur van het muZIEum.

In de donkerbeleving met als thema ‘Op reis’ maak je een reis in de volledige duisternis. Een blinde gids begeleidt kleine groepjes van maximaal 6 personen een uur lang in het donker.

Je smaak, tast, gehoor en reuk worden aan het werk gezet. Je hoort onder andere de hectiek van een vliegveld, ruikt de geuren van een markt en proeft een drankje in een strandbar.

“Iedereen heeft wel een specifieke geur of geluid dat herinnert aan een bepaald land. Daar heb je geen beelden bij nodig. Het roept meteen een vakantiegevoel op”, zegt Vermeulen.

Daarom is het ook zo leuk om de donkerbeleving te doen in de zomervakantie. Het is een actief uitje voor het hele gezin waar nog lang over na wordt gepraat.

Het muZIEum is dagelijks geopend tijdens de zomervakantie. Reserveren voor de donkerbeleving wordt aangeraden. Dat kan via www.muzieum.nl/reserveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This function has been disabled for Oog en Oor Nieuws.