Koninklijke Visio en Oogvereniging organiseren informatiemiddag “smartwatches en activity trackers”

Haren, 16 januari 2017 Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, organiseert samen met de Oogvereniging regio Groningen, een informatiebijeenkomst op vrijdag 26 oktober van 13.00 tot 14.00 uur. De bijeenkomst gaat over gebruiksmogelijkheden van smartwatches en activity trackers voor slechtziende en blinde mensen. Visio ondersteunt bij het (opnieuw) leren benutten van de persoonlijke mogelijkheden.

Het leven met een visuele beperking en het participeren in de samenleving vragen om aanpassingsvermogen en creativiteit. Er is sprake van een visuele beperking als iemand niet of slechts gedeeltelijk kan zien. Stoornissen van het gezichtsvermogen zijn meestal het gevolg van een oogaandoening of oogziekte. Maar er kan ook sprake zijn van een storing bij de beeldverwerking in de hersenen.

Informatieve bijeenkomst

Bij alles wat we dagelijks doen, gebruiken we onze ogen. Wanneer iemand slechter gaat zien dan zijn veel dingen niet meer zo vanzelfsprekend. In de loop der jaren zijn er al veel aanpassingen op de markt gekomen zoals toegankelijke smartphones en tablets. De markt is het afgelopen jaar overspoeld met slimme horloges en activiteiten trackers, maar hoe zit het eigenlijk met de toegankelijkheid van zo’n gadget en wat is de toegevoegde waarde ten opzichte van een smartphone?

Belangstellenden zijn van harte welkom om deze mogelijkheden te leren kennen. Aanmelden is niet nodig. Ervaringsdeskundigen van TCT (tablet, computers, telefoons) van de Oogvereniging zijn er tot 15.00 uur. Van 14.00 tot 16.30 uur kunnen belangstellenden met vragen over digitale hulpmiddelen terecht bij Visio.

Datum: vrijdag 26 januari 2018
Tijdstip: 13.00 – 14.00 uur
Locatie: Visio, Revalidatie & Advies, Rijksstraatweg 61, Haren

Meer informatie is te verkrijgen bij Koninklijke Visio, T 088 585 72 18 of per e-mail VisioHaren@visio.org.

Algemeen: www.visio.org en www.oogvereniging.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This function has been disabled for Oog en Oor Nieuws.