Blindentribune tijdens 45e ABN AMRO World Tennis Tournament

Van maandag 12 tot en met zondag 18 februari 2018 vindt in Ahoy Rotterdam het 45ste ABN AMRO World Tennis Tournament plaats. Op dinsdag 13 februari 2018 organiseert ABN AMRO in samenwerking met Visio en Ahoy voor de derde keer een blindentribune tijdens dit evenement.

Samenwerking voor blindentribune

De Visio-locatie Revalidatie & Advies in Rotterdam is nauw betrokken bij de totstandkoming en heeft ABN AMRO en Ahoy geadviseerd. Visio juicht de blindentribune toe, want op deze manier met elkaar sport beleven betekent voor iemand met een visuele beperking bijvoorbeeld: participatie aan het dagelijks leven en een gezellig uitje.

Apart wedstrijdverslag

Bezoekers van de blindentribune kunnen via speciale ontvangstapparatuur een apart wedstrijdcommentaar ontvangen. Dit wedstrijdcommentaar is gedetailleerder dan een regulier radioverslag

Bezoek de blindentribune
Voor dinsdagavond 13 februari 2018, van 19.00 uur 23.00 uur, zijn negen duo-tickets gratis beschikbaar gesteld. We willen dan graag negen mensen met een visuele beperking en hun begeleider verwelkomen op de blindentribune om kennis te maken met de tennissport. Op die zelfde dag is er van 11.00 uur tot 15.00 uur een programma voor de jeugdige cliënten van de school van Visio.

ABN AMRO tennistoernooi inspireert
Sporten en Bewegen zijn van cruciaal belang voor mensen met een visuele beperking. Te weinig of niet bewegen leidt tot gezondheidsklachten en sociale en maatschappelijke participatie-problemen. Mensen met een visuele beperking bewegen structureel minder dan mensen zonder die beperking. Toch hebben ze, potentieel (in fysiek opzicht) vaak dezelfde mogelijkheden of beperkingen. Visio is betrokken bij de gezondheid, zowel lichamelijk als geestelijk, van haar cliënten. Beweging is hierbij een belangrijk onderdeel. Het bijwonen van het ABN AMRO World Tennis Tournament is een inspiratie en motivatie om zelf te gaan sporten. Een prachtig initiatief van ABN AMRO.

Meer informatie of aanmelden

Heeft u vragen of wilt u zich voor deze activiteit op geven? Neem dan contact op met Daniel Schober van Visio in Rotterdam via 088 585 97 00 of blindentribune@visio.org.

Er zijn negen duo-tickets gratis beschikbaar. Er is echter meer ruimte voor duo’s. Er kunnen zelf (betaalde) tickets voor de blindentribune besteld worden via de website van het ABN Amro World Tennis Tournament. Door de komst ook bij Visio te melden, wordt de beschikbaarheid van geluidsapparatuur geregeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This function has been disabled for Oog en Oor Nieuws.