Stations gaan “dicht”

De NS gaat de komende periode langere proeven houden met het sluiten van de OV chipkaart poortjes.

NS wil reizigers zo laten wennen aan het feit dat straks een groot deel van de poortjes gesloten worden.

Proef

Op station Woerden wordt sinds januari een proef gehouden waarbij tijdens de spitsperiodes de toegangspoortjes in gebruik zijn. Vanaf dinsdag 19 augustus wordt de proef uitgebreid en wordt Woerden het eerste station waar de toegangspoortjes de hele dag geactiveerd zijn. Tijdens deze uitgebreide proef zullen medewerkers van NS aanwezig zijn voor eventuele assistentie.

Behalve op station Woerden worden ook op de stations Rotterdam Alexander, Almere Centrum, Houten en Enschede tijdens de spits langdurige proeven gehouden met toegangspoortjes.

82 stations

In totaal worden 82 stations van de in totaal 410 stations straks alleen toegankelijk via een poortje. Op veel van deze stations zijn 50-75% van de toegangspoortjes al in werking. De stations waar straks een langdurige proef wordt gehouden zullen uiteindelijk ook “op slot” gaan. NS geeft wel aan dat de lijst met stations die gesloten worden nog kan veranderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This function has been disabled for Oog en Oor Nieuws.