Voorlichting over mogelijkheden van televisiekijken voor slechtziende mensen bij Koninklijke Visio in Apeldoorn

Apeldoorn, 27 november 2018 – Televisiekijken. Vele mensen doen het graag. Niet voor iedereen zijn de programma’s goed te volgen, bijvoorbeeld omdat zij de ondertiteling niet kunnen lezen. Wat zijn de optische en auditieve mogelijkheden om het televisiekijken te verbeteren? Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, organiseert in samenwerking met twee leveranciers in Apeldoorn op vrijdag 14 december 2018 om 13:30 uur een voorlichting over het thema Televisiekijken, waarbij u kennis kunt maken met de nieuwste mogelijkheden.

Nieuwe ontwikkelingen

Op het gebied van televisiekijken voor slechtziende mensen is er een aantal interessante ontwikkelingen. Visio geeft een voorlichting over de diverse mogelijkheden van gesproken ondertiteling, de mogelijkheden van smart-tv’s, tv kijken op de iPad, en de app Earcatch (audiodescriptie). Bij audiodescriptie wordt de informatie van het visuele beeld omgezet in gesproken woord.
Solutions Radio, leverancier van de Webbox en de -sinds december 2018 nieuw op de markt- Gobox is aanwezig om uitleg te geven over dit nieuwe hulpmiddel. Ook leverancier Optelec demonstreert deze middag een nieuwe mogelijkheid voor gesproken ondertiteling: Foxlinq. Na afloop van de voorlichting is er nog ruimte om bij de twee leveranciers en de Visio medewerkers langs te gaan voor persoonlijke vragen.
Kortom, er wordt een breed beeld neergezet om slechtziende mensen zo goed mogelijk te laten genieten van het televisiekijken. Kom langs en ontdek wat voor u een prettige manier van televisiekijken kan zijn!

Adres & aanmelden:
Locatie: Visio Apeldoorn, Waldeck Pyrmontstraat 31, gebouw Sigma
Datum & tijd: Vrijdag 14 december 2018, 13:30 uur
Aanmelden: apeldoorn@visio.org of 088 585 62 00
Met openbaar vervoer? Buslijn 10 Kerschoten, uitstappen bij halte Lippe-Biesterfeldstraat. Loop in de rijrichting van de bus en neem de eerste straat rechts (Waldeck-Pyrmontstraat). Visio bevindt zich aan het einde van de straat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This function has been disabled for Oog en Oor Nieuws.