Nieuwe locatie Koninklijke Visio in Sittard, Maastricht en Roermond

Visio Revalidatie & Advies in Sittard-Geleen is in het weekend van 1 december 2018 verhuisd naar een eigen huurpand aan de Arendstraat 1A, 6135 KT in Sittard. De nieuwe locatie is met auto en openbaar vervoer goed te bereiken. De looproute naar de entree is veel korter en cli├źnten kunnen gratis parkeren voor de deur. Ook de Visio-steunpunten in Maastricht en Roemond hebben een nieuw adres.

In Nederland krijgen jaarlijks duizenden mensen te maken met blijvende slechtziendheid of blindheid. Voor de persoon zelf en zijn of haar omgeving kunnen de gevolgen van een visuele beperking ingrijpend zijn. Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, biedt ondersteuning.

Wekelijks spreekuur
De professionals van Visio geven advies en informatie over hulpmiddelen en de mogelijkheden van onderzoek en revalidatie. Elke woensdagmiddag tussen 13.30 en 16.00 uur is er een inloopmiddag in Sittard waar iedereen vrijblijvend terecht kan met korte vragen. Ook in Maastricht, Heerlen en Roermond wordt zo’n spreekuur aangeboden. Visio werkt nauw samen met onder meer oogartsen en revalidatieartsen in het ziekenhuis.

Naast informatie en advies biedt Visio verschillende vormen van onderzoek, begeleiding en revalidatie aan. Leerlingen met een visuele beperking en hun docenten worden op school begeleid en mensen krijgen ondersteuning in het arbeidsproces. Deze diensten zijn er ook voor mensen die slechtziend of blind zijn en daarbij een verstandelijke, lichamelijke of andere zintuiglijke beperking hebben. Persoonlijk en professioneel betrokkenen (zoals zorgverleners en docenten) kunnen eveneens bij Visio terecht, bijvoorbeeld voor deskundigheidsbevordering.

Ook in Maastricht en Roermond

In Maastricht verhuist Visio in de loop van 2019 naar de Brouwersweg 100, in het voormalige ziekenhuis Annadal. Omdat het Laurentius Ziekenhuis in Roermond verbouwd wordt, zit Visio daar in een andere spreekkamer op de poli oogheelkunde en verhuist het spreekuur van de donderdag- naar de vrijdagochtend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This function has been disabled for Oog en Oor Nieuws.