Blind bouwen in het MuZIEum

Een evenement voor jong en oud!  

Traditiegetrouw organiseert het muZIEum ook deze voorjaarsvakantie een evenement dat geheel in het teken staat van het níet zien. Van 16 februari t/m 10 maart kunnen bezoekers aan de slag met de activiteit genaamd ‘De blinde bouwmeester’. De gidsen, die de bezoekers bij de reguliere belevingen in het donker ook de weg wijzen, zijn de experts en begeleiden de deelnemers hierbij. Ook maakt het muZIEum op 2 en 3 maart een dikke knipoog naar de carnaval.  

BOUW EEN FORT  

In de voorjaarsvakantie gaan de bezoekers in het pikkedonker aan de slag met grote blokken en bouwen een fort tijdens de activiteit ‘De blinde bouwmeester’. Hoe doe je dit als het voornaamste zintuig wegvalt? De ervaringsdeskundigen, de blinde en slechtziende gidsen, staan de bezoekers met raad en daad bij. Zij ervaren dagelijks hoe het leven is met een visuele beperking, waardoor zij juist de mogelijkheden kunnen benadrukken. Natuurlijk speelt onderlinge communicatie en vertrouwen een grote rol. Bezoekers kunnen ‘De blinde bouwmeester’ reserveren in combinatie met een reguliere beleving. Op de website staat meer informatie hoe het reserveren in zijn werk gaat. Spontaan binnenwandelen kan ook, maar dan bestaat de kans dat de belevingen niet meer beschikbaar zijn.  

Carnavalsgekte 

Ook het carnaval gaat niet geruisloos voorbij. Op zaterdag 2 maart en zondag 3 maart wordt er een carnavalstintje toegevoegd aan de donkerbelevingen. Want hoe ervaar je dit grote feest als je niet kunt zien? Van de outfit tot aan de polonaise, aan alles wordt gedacht!  

Voor meer informatie over de voorjaarsvakantie: www.muzieum.nl/voorjaarsvakantie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This function has been disabled for Oog en Oor Nieuws.