Gesproken ondertitels nu ook via app

In de Google play store is sinds kort de app ‘gesproken-ondertitels’ beschikbaar. De app doet enigszins denken aan het ondertitelmenu van de Orion Webbox, maar dan mobiel.

De proefversie van de app kan nu nog gratis gedownload worden. Er zijn gesproken ondertitels beschikbaar voor tien Nederlandse en zes Vlaamse zenders, te weten Nederland 1,2 en 3, RTL 4, 5, 7 en 8, Net 5, SBS 6 en Veronica. En voor de Belgische zenders: Eén, Canvas, VTM, 2BE, VT4 en VT5.

Per kanaal kan vertraging ingesteld worden om de ondertiteling synchroon te laten lopen met de tekst op televisie. Ook is er een functie ingebouwd waarmee de tekstgrootte of de kleur van het beeldscherm aangepast kan worden. Na het starten van de app draait het scherm overigens automatisch naar landscape modus: iets om als blinde rekening mee te houden bij de navigatie via het scherm.

“We willen de tijd nemen om zeker te stellen dat de gesproken ondertiteling correct werkt en goed te hanteren is door iemand met een visuele beperking”, aldus de ontwikkelaars. “Er zijn al een aantal (zeer) positieve reacties binnen en ook bruikbare suggesties voor verbeteringen.”

Na de testperiode is het de bedoeling dat de app gekoppeld wordt aan een abonnement dat 5,95 per maand moet gaan kosten. Er wordt ook gewerkt aan de app voor de iPhone, die waarschijnlijk eind 2014 klaar zal zijn.

 

Bron: Dedicon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This function has been disabled for Oog en Oor Nieuws.