Koninklijke Visio adviseert over licht en verlichting voor slechtziende mensen

Apeldoorn, 8 april 2019 Verlichting en contrast zijn van grote betekenis voor het zien. Dit geldt voor iedereen, maar in grotere mate voor mensen die slechter zien. In een voorlichting over licht en verlichting geeft Visio een beeld van de effecten van diverse soorten licht en armaturen en zoomen we in op lichthinder en wat hier aan te doen is. De voorlichting vindt plaats op woensdag 17 april 2019 van 14:00 tot 16:00 uur in gebouw Sigma aan de Waldeck-Pyrmontstraat 31 in Apeldoorn.

Meer zien met het juiste licht
Voor mensen met maculadegeneratie, een oogaandoening die veel bij ouderen voorkomt, is het zicht vaak te verbeteren door het aanpassen van het licht en contrasten in te zetten. Onderzoek naar de juiste lichtintensiteit, de meest prettige lichtkleur en een geschikte armatuur kan het lezen positief beïnvloeden. Doordat bij diverse oogaandoeningen het kleurenzien aangetast kan zijn  geeft het gebruik van contrasten veel gemak in het dagelijks leven.

Lichthinder
Ervaart u hinder van licht? De contradictie van veel licht nodig hebben als slechtziende en gelijktijdig ook last hebben van datzelfde licht komt helaas nogal eens voor.
Er zijn verschillende hulpmiddelen die bescherming bieden tegen felle lichtbronnen zoals bijvoorbeeld de zon of hinderlijke lampen in winkels.

Visio geeft tijdens deze bijeenkomst informatie en advies over het juiste gebruik van verlichting en contrast in uw directe woon- en werkomgeving en hulpmiddelen om zon en lamplicht te weren. Deze bijeenkomst heeft als doel de aanwezigen te informeren en op weg te helpen naar een beter verlichte omgeving. Ook bestaan er mogelijkheden voor een uitgebreid persoonlijk lichtonderzoek, hoe dat in zijn werk gaat wordt ook verteld op deze woensdagmiddag.

Aanmelden
Aanmelden voor de voorlichting kan via apeldoorn@visio.org of telefonisch via T: 088 585 62 00.

Author: Beheerder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *