Visio houdt workshops voor slechtziende en blinde ouders met jonge kinderen

Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, geeft trainingen, advies en informatie bij praktische vragen over opvoeding en verzorging van kinderen, het huishouden en veilig met kinderen over straat gaan. Ook denken behandelaars mee over het vinden en vasthouden van de energiebalans, zodat overleven weer leven wordt.

Extra uitdaging

Een gezin met kinderen vraagt van iedere ouder aandacht, zorg, organisatie en energie. Met een visuele beperking is er een extra uitdaging. Dat vraagt om organisatietalent, creativiteit, energie, relativeringsvermogen en lef. Vooral als je de zorg voor kinderen wil combineren met (vrijwilligers-)werk, sport, hobby en sociale en medische afspraken.

Ervaringsdeskundige en workshops

Tijdens deze bijeenkomst vertelt een ervaringsdeskundige kort over haar ervaring als ouder. Daarna volgen twee workshops: “Verantwoord over straat” en “Energie: vreters en gevers”. We gaan het dan hebben over huiswerk begeleiden, voorlezen, praktische zorg, de afwisseling tussen inspanning en ontspanning. Ook is er ruimte voor dialoog en kunnen onderling ervaringen en tips uitgewisseld worden.

Datum, locatie en tijd

Datum: Maandag 15 april
Locatie:  Visio in Den Haag, Bordwijklaan 3 2591 XR
Tijd: 19.00 tot 21.00 uur

Informatie en aanmelden

Neem voor meer informatie contact op met Visio in Den Haag via denhaag@visio.org of 088 585 92 00.

Author: Beheerder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *