Digi-wijs en de toekomst voor mensen met een visuele beperking

De digitalisering in het dagelijkse leven wordt steeds vanzelfsprekender en daar hebben mensen met een visuele beperking echt profijt van. Visio en de Oogvereniging hebben daarom de handen ineengeslagen met themabijeenkomsten die belangstellenden informeren over hulpmiddelen in de breedste zin van het woord. De eerstvolgende themabijeenkomst, georganiseerd door Oogvereniging Noord-Holland, is op vrijdag 26 april. Het onderwerp: “Digi-wijs ook in de toekomst”. Locatie: Visio Heerhugowaard, Gildestraat 3.

Kennis en vaardigheden delen

Het zelfstandig functioneren van blinde en slechtziende mensen is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Denk aan voice-over op de smartphone en computer en het streamen van boeken, tijdschriften en kranten met diverse apparaten. Een nieuwe uitdaging is het gebruik van stemgestuurde apparaten. In de dagelijkse omgeving wordt het steeds eenvoudiger om zelf de regie in handen te houden. Dit vraagt wel om kennis en vaardigheden van de gebruiker. Door training van Visio en ondersteuning van de Oogvereniging blijft u geïnformeerd.

Digitale Toekomst

Marcel van Baar, coördinator Digi platform, gaat tijdens deze bijeenkomst in gesprek over de digitale toekomst. Dus heeft u interesse om in kleine werkgroepen maandelijks kennis te verkrijgen of te delen over spraakprogramma’s streaming, voice over en spraakbesturing en daarmee vaardiger te worden op hulpmiddelen? Kom dan vrijblijvend langs. Een lidmaatschap van de Oogvereniging of cliënt zijn bij Visio is niet nodig.

Aansluitend: oogcafé met natuurgidsen

Aansluitend op deze bijeenkomst is er de mogelijkheid om na te praten in het Oogcafé dat om 13.15 uur de deuren opent. Om 13.30 uur krijgen we IVN Noord-Kennemerland op bezoek. IVN, dat staat voor instituut voor natuureducatie en duurzaamheid,biedt dan een informatief en boeiend natuurgericht programma. Drie natuurgidsen in opleiding brengen een stukje flora en fauna tot leven. Centraal staat de eik en de dieren die in en om deze boom te vinden en te horen zijn. Entree: €1,00

Onderwerp:  Digi-wijs in de toekomst
Datum:   vrijdag 26 april
Locatie: 
Visio Heerhugowaard, Gildestraat 3
Tijd: 11:30 tot 13:30 uur. Vanaf 13.30 tot 15.30 uur: Oogcafé met IVN

Informatie en aanmelden

Neem voor meer informatie over deze bijeenkomst contact op met Marcel van Baar via marcelvanbaar@quicknet.nl of 06  533 642 18.

Neem voor meer informatie over Visio Heerhugowaard contact op met de afdeling Advies van Visio Heerhugowaard via 088 585 90 00 of heerhugowaard@visio.org. Neem vooral ook contact op als u vrijdag 26 april niet kunt of als u meer wilt weten.

Author: Beheerder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *