Laat deze zomer jouw ogen openen

Logo: MuZIEum

Vier de zomervakanZIE in het muZIEum

Komende zomer kunnen bezoekers niet alleen ervaren hoe het is om blind of slechtziend op vakantie te gaan, maar is ook weer de bijzondere fototentoonstelling ‘MIJN geZICHT’ te bewonderen. Daarnaast geeft het muZIEum tijdens de Vierdaagseweek voorbijgangers een klein voorproefje van het muZIEum.

Op vakantie in eigen land

Bezoekers kunnen deze zomer hun donkerbeleving of Expeditie ribbelroute, van 6 juli tot en met 1 september, uitbreiden met een extra activiteit: Op vakantie in eigen land. Hoe beleef je een vakantie als je bijna niets kunt zien? Bezoekers gaan in teams aan de slag met allerlei spelletjes en opdrachten omtrent dit thema.

Tentoonstelling ‘MIJN geZICHT’

In samenwerking met het Oogfonds maakte fotograaf Murk Schaafsma 20 portretfoto’s van mensen met een visuele beperking, besprak met hen wat zij zien en vertaalde dit tot beeld. Ondersteund met audio vertellen de portretten ieders persoonlijke verhaal en worden de effecten van oogaandoeningen in beeld gebracht. De tentoonstelling is van 1 juli tot en met 30 augustus te bewonderen in het muZIEum.

Vierdaagse

In de Vierdaagseweek kunnen voorbijgangers, van 14 tot en met 18 juli, voor de ingang van hetmuZIEum aan tafel met een blinde of slechtziende medewerker. En kunnen zij door middel van een virtualrealitybril ervaren hoe het is om slechtziend te zijn. Zo krijgen ze een kleine sneak peek van de verschillende belevingen die het muZIEum te bieden heeft.

Verschillende belevingen

Het muZIEum biedt bezoekers de keuze uit twee soorten belevingen. In de donkerbelevingen ervaren zij in het pikkedonker hoe het is om blind te zijn. Tijdens de Expeditie ribbelroute, een wandeling door het centrum van Nijmegen, simuleert een virtualrealitybril diverse vormen van slechtziendheid. Alle rondleidingen worden gegeven door blinde of slechtziende gidsen.

 

Meer informatie, data en prijzen op de website: muzieum.nl/zomervakanzie

 

Author: Beheerder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *