KERSTFEEST ZONDER LICHT

Foto: Kerst MuZIEum

Ervaar het feest van het licht, zonder licht.

Het is vroeg donker buiten en iedere stad hangt vol met lichtjes, voor veel mensen gaat the most wonderful time of the year van start. Kerst is het feest van licht, maar wat als iemand niets of weinig kan zien? Van 21 december 2019 t/m 5 januari 2020 laten de blinde en slechtziende gidsen van het muZIEum iedereen ervaren hoe het is om het feest van licht, in het donker te vieren.

 

KERSTBELEVINGEN
Maak in de donkerbeleving ‘Een dag uit het leven van…’ een wandeling door winter wonderland en kom erachter hoe de gidsen het feest van licht ervaren. Toch nog niet klaar voor de gure kou? Boek dan de donkerbeleving ‘Op vakantie met…’ en zoek nog heel even de zon op. Klinkt dit iets te uitdagend? Alle belevingen die het muZIEum aanbiedt zijn onder begeleiding van een blinde of slechtziende gids, iedereen is dus in goede handen! De gidsen beantwoorden met plezier alle vragen.

 

EINDEJAARSQUIZ
Na de beleving is het tijd om met z’n allen gezellig een spelletje te spelen. Wie slim, behendig is, kan vertrouwen op zijn smaakpapillen en alle kerstliedjes uit zijn hoofd kent, mag de Eindejaarsquiz niet overslaan! Wie zit er in het beste team? De winnaars worden op 6 januari bekend gemaakt en ontvangen een leuke prijs.

 

CADEAURUIL
Met Sinterklaas en/of Kerst een paar cadeaus gekregen die niet op je lijstje stonden? En wil je daar zo snel mogelijk weer van af? Kom dan op 30 december om 14.00 uur naar de cadeauruil in het muZIEum. De ruil gaat natuurlijk wel op de muZIEum manier: blind of slechtziend.
Meer informatie over de cadeauruil.

 

OVER HET MUZIEUM

Het muZIEum biedt een verrassende en unieke beleving. De bezoeker wordt ondergedompeld in een wereld waarin men ervaart hoe het is om blind of slechtziend te zijn. De verschillende belevingen maken de bezoeker bewust van de barrières die een visuele beperking met zich meebrengt. Men ervaart hoe het leven in een wereld van niet zien is en leert wat er allemaal wel mogelijk is. Alle andere zintuigen staan immers op scherp. In het muZIEum zijn de rollen omgedraaid: de blinden leiden de zienden. Het is een kijkje in hún wereld, waardoor de bezoeker terugblikt op een onvergetelijke ervaring, waarbij hopelijk ieders ogen geopend zijn!

 

In de kerstvakantie is het muZIEum doorgaans geopend van 09.30 uur t/m 17.00 uur. Op 24 december en 31 december van 9.30 – 16.00 uur. Tijdens eerste kerstdag (25 december) en nieuwjaarsdag (1 januari) zijn wij gesloten.

 

 

Author: Beheerder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *