De Kleine Wereld van Machteld Cossee

Op 1 oktober zal, tijdens het Nederlands Filmfestival in Utrecht, de documentaire: De Kleine Wereld van Machteld Cossee in premiere gaan Deze film beslaat vijf jaar uit het leven van Machteld Cossee, een jonge vrouw die lijdt aan het syndroom van Usher, een aandoening die haar doof en blind kan maken.

De afgelopen vijf jaar werd Machteld met de camera gevolgd door regisseur Hetty Nietsch (Vara).

Zo werd vastgelegd hoe zij leeft met het gegeven dat er een Zwaard van Damocles boven haar hoofd hangt: helemaal blind en doof kunnen worden. In de film zien we hoe zicht en ook gehoor steeds verder achteruit gaan. En hoe Machteld probeert haar ambities in het leven te verwezenlijken maar ook heel vaak afscheid moet nemen van dingen die niet meer kunnen.

Dat zorgt in het leven voor frustraties: zoveel willen en steeds minder kunnen.
Frustraties die tot somberheid, boosheid – ook in de relatie – kunnen leiden.

Toch probeert Machteld een gewoon leven te leiden met man en kinderen. Dat dwingt bewondering af. In de film komen we dichtbij haar. We voelen de moeite die zij heeft met het besef te leven in een wereld die steeds kleiner wordt.

Voor de premiere op 1 oktober zijn nog kaarten te koop.
Dan wordt de film vertoond in de Rembrandt-bioscoop in Utrecht, om 20.00 uur.
Op 2 oktober wordt de film vertoond in het Louis Hartlooper Complex, hiervoor zijn kaarten te bestellen/te koop via het Nederlands Filmfestival

 

One thought on “De Kleine Wereld van Machteld Cossee

  • Tea Keuper,Heiloo.

    Ik wil haar een blad sturen, waarin ze kan lezen over wonderlijke genezingen die mogelijk zijn in bepaalde diensten van Jan Zijlstra, evangelist ! “Wings of healing in Warmond”!!
    Toen ik het programma zag 9 Februari jl werd ik getroffen door Machteld haar positieve houding en dacht: DIT moet ik haar vertellen !! God houdt van haar en geeft haar de mogelijkheid om te genezen en haar man ! Zodat ze een blij leven kan leiden !Ik ken iemand, die ook genezen is in zo’n dienst !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This function has been disabled for Oog en Oor Nieuws.