Blij met een getatoeëerde pupil

De 58-jarige William Watson uit New York heeft op zijn oogbal een pupil laten tatoeëren. Door een ongeluk in zijn kindertijd was de oogbal wit en troebel. Dat leverde hem veel ongewenste aandacht op en gestaar door onbekenden. Watson verborg daarom het liefst zijn gezicht door een hoed en zonnebril te dragen.

Toen hij in contact kwam met oogchirurg Dr. Chynn, vertelde die meteen dat hij het zicht in zijn beschadigde oog niet terug kon geven. Maar hij kon wel iets anders voor hem doen, namelijk op het witte oog een nep-pupil tatoeëren die er voor zorgt dat zijn oog er normaal uitziet.

Tijdens de ‘operatie’, die een uur duurde, was William Watson bij kennis. Onder plaatselijke verdoving werd gekleurde inkt in zijn oogbal geïnjecteerd, die daarna werd uitgewerkt tot een levensechte pupil. “Het voelde alsof iemand zachtjes over mijn oog wreef, dat was alles” zei de patiënt achteraf.

Enkele weken na de behandeling zien de twee pupillen van Watson er vrijwel identiek uit. Al ziet hij met het beschadigde oog nog steeds niets, er is veel voor hem veranderd: “Dr. Chynn heeft me geholpen om normaal te zijn. Een half jaar geleden wist ik niet eens dat dat bestond. Ik heb nu veel meer zelfvertrouwen.”

 

Bron: Dedicon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This function has been disabled for Oog en Oor Nieuws.