Hondenvriendschap: terriër Glenn helpt blinde terriër Buzz

Jack Russell-terriër Glenn en Staffordshire bullterriër Buzz zijn innige vrienden. Ze zijn onafscheidelijk, maar dat komt niet alleen omdat ze het heel goed met elkaar kunnen vinden.

Glenn is namelijk geheel blind en laat zich overal naartoe leiden door Buzz. Met een riem zit het tweetal aan elkaar vast en dat lijken ze heel normaal te vinden.

Glen en Buzz werden drie weken geleden door hun baasje achtergelaten in een tunnel in het Britse Hartlepool. Een asiel ving beide dieren op. Volgens een verzorger zijn ze waarschijnlijk gedumpt omdat ze al wat aan de oude kant zijn. Sue Bielby van het asiel vertelt dat de twee echt onafscheidelijk zijn: “Zelfs als ze voor een paar minuutjes uit elkaar gehaald worden, beginnen ze te blaffen en raken ze helemaal gestrest.” Voor een aanstaand baasje is het dan ook belangrijk om te weten dat ze alleen samen geadopteerd kunnen worden.

Fantastische hulphond

Medewerkers van het asiel zijn in ieder geval al helemaal verliefd op het bijzondere koppel. Hoewel Glenn niet de knapste hond is, heeft hij een gouden persoonlijkheid. Buzz is volgens het asiel een fantastische hulphond. Hij helpt Glenn bij het vinden van zijn eten. Maar ook ‘s avonds wanneer de beestjes gaan slapen, is Buzz een grote hulp. “Hij helpt Glenn om zijn weg naar bed te vinden. Hij duwt hem naar de ingang van hun hok en helpt hem dan naar binnen”, vertelt de directeur van het asiel Diane Humphrey.

De vrienden hoeven overigens niet bang te zijn dat ze uit elkaar gehaald worden. De honden blijven in het asiel totdat er een baasje komt die ze allebei wil hebben.

Bron: RTLNieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This function has been disabled for Oog en Oor Nieuws.