Engelse Stafford begeleidt blinde Jack Russell overal

Onafscheidelijk zijn ze, deze twee rakkers. De Engelse Stafford en de Jack Russell werden drie weken geleden gevonden in een zeetunnel in het Britse Hartlepool, meldt Daily Mail. Inmiddels hebben ze een veilig onderkomen gevonden in een dierenwelzijnsorganisatie. Het personeel hoopt zo snel mogelijk een nieuw baasje voor hen te vinden. In de tussentijd begeleidt Buzz zijn blinde maatje Glenn werkelijk overal.

In de kennel speelt Buzz een belangrijke rol, anders zou Glenn overal tegen botsen.
Medewerkster Sue Bielby
,,Waarschijnlijk werden ze achtergelaten vanwege hun hoge leeftijd”, aldus medewerkster Sue Bielby tegen Daily Mail. ,,Glenn is misschien niet de allerknapste, maar wij zijn dol op hem.”

Buzz vertolkt de rol van Glenns ogen en dat zorgt bij die laatste voor een boost van zelfvertrouwen. ,,Als ze nog maar enkele minuten van elkaar gescheiden worden, beginnen ze al te blaffen en vertonen ze tekenen van stress. Het is dus van groot belang dat ze samen een nieuwe thuis vinden.” De voorkeur gaat uit naar een rustige plek, bij iemand die bijvoorbeeld al met pensioen is.

Botsen

,,Om buiten rond te lopen, heeft Glenn geen hulp nodig”, voegt collega Diane Humphrey eraan toe. ,,In de kennel speelt Buzz wel een belangrijke rol, anders zou Glenn overal tegen botsen. Hij helpt hem zijn bed te vinden door hem in de juiste richting te duwen. Idem dito voor het kommetje eten dat ze krijgen, dat verorberen ze telkens broederlijk naast elkaar. Ze kunnen elkaar echt niet meer missen.”

Bron: AD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This function has been disabled for Oog en Oor Nieuws.