Tablet met voelbare brailletekens in de maak

Een Oostenrijks bedrijf is momenteel bezig met het ontwikkelen van een tablet, waarmee de brailletekens die op het scherm verschijnen, gevoeld kunnen worden.

Om dit te bewerkstelligen koos Blitab Technologies voor een display dat met behulp van vloeibare bubbels tastbare brailletekens kan maken. Het display telt in totaal 1200 van deze bubbels. Naast brailletekens kan de tablet, met een 10-inch scherm, ook afbeeldingen met reliëf tonen door middel van bubbels die in het scherm zijn opgenomen. Verder is het mogelijk om een usb-stick met bijvoorbeeld pdf-bestanden in de tablet te steken, zodat teksten leesbaar gemaakt kunnen worden. Bovendien biedt de tablet een zogeheten Perkins braille-toetsenbord, zodat een gebruiker ook input kan geven op het apparaat.

Kaartslot

32GB flashopslag, bluetooth en wifi plus een sd-kaartslot maken onder meer ook deel uit van voornoemde tablet. De Blitab, waar nu overigens nog volop aan wordt gewerkt, en die volgend jaar september op de markt zou moeten komen, gaat waarschijnlijk 350 tot 400 gram wegen. Op welk besturingsapparaat de tablet gaat draaien is nog onbekend.

Krachtiger

De tablet zou aanmerkelijk krachtiger zijn dan de huidige, veelal erg dure apparaten die brailletekens kunnen genereren en slechts een regel tekst kunnen tonen. Daarnaast hoopt het bedrijf veel meer content voor visueel gehandicapten te kunnen ontsluiten. Zo is momenteel slechts één procent van de boeken wereldwijd in braille beschikbaar.

Bron: Tweakers.net.

One thought on “Tablet met voelbare brailletekens in de maak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This function has been disabled for Oog en Oor Nieuws.