TimeBuzz app beschikbaar voor mensen met visuele beperking

Vanaf vrijdag 18 december 2015 is de TimeBuzz app te downloaden. Deze app maakt het mogelijk om de actuele tijd te voelen via vibraties op de Apple Watch. De tijd wordt vertaald in lange en korte vibraties waarvan het patroon is in te stellen door een zogenaamd buzzpatroon. Deze patronen zijn vernoemd naar beroemde klokken van over de gehele wereld.

Met de lancering van de TimeBuzz app is het mogelijk voor mensen met een visuele beperking om op een discrete manier de tijd op te vragen zonder dat deze wordt uitgesproken. Download de TimeBuzz app in de App Store (kosten € 0,99) en installeer daarmee de Apple Watch app op het horloge.

Buzzen

Wanneer de gebruiker de app op de Apple Watch opent, staat er een grote knop in beeld met de tekst ‘Tik om tijd te buzzen’. Wanneer er op deze knop getikt wordt, begint de app met het buzzen van de tijd. Het vertaalt het tijdstip in een patroon van lange en korte vibraties waarbij eerst de uren en dan de minuten worden gebuzzd. Door een korte pauze worden de uren van de minuten onderscheiden.

Op de website timebuzz.nl staan handige tips om de app nog makkelijker te kunnen gebruiken. In de iPhone app worden alle buzzpatronen uitgelegd.

De app is ontwikkeld door Marco Miltenburg van Virtual Pages in samenwerking met Bartiméus, Koninklijke Visio en Vereniging Bartiméus Sonneheerdt.

Bron: Bartimers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This function has been disabled for Oog en Oor Nieuws.