Babbage introduceert eerste braille tablet in Nederland

Babbage heeft in Nederland de primeur met de introductie van de eerste braille tablet op de Ziezo Anders beurs 2016, die op 4 en 5 maart in Gouda wordt gehouden.

De tablet is geproduceerd door het nieuwe Franse bedrijf InsideVision en heeft de naam InsideOne en is speciaal ontworpen voor braille-gebruikers. Het apparaat heeft een trendy design, maar biedt tevens de volledige functionaliteit van een laptop. Door middel van het touchscreen kunnen verschillende handelingen uitgevoerd worden, vergelijkbaar met bijvoorbeeld een iPad. Het touchscreen is gemaakt van Gorillaglas, waardoor het extreem sterk en krasbestendig is.

Software

De InsideOne wordt geleverd met Windows 10 en de schermlezer NVDA. Uiteraard is het mogelijk ook andere software te installeren. De InsideOne heeft de beschikking over 32 braillecellen, touch cursorrouting, diverse sliders en een voelbaar touchscreen met braille-invoer.

Ware revolutie

De InsideOne zal volgende week tijdens de Ziezo Anders beurs op 4 en 5 maart voor het eerst worden getoond. Voor alle gebruikers van een brailleleesregel, zal dit een ware revolutie zijn!

Bron: Babbage

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This function has been disabled for Oog en Oor Nieuws.