Verwijderde geleidelijnen op stations zorgen voor onzekerheid

Pro Rail heeft op een aantal kleine stations (zoals Aalten, Velp en Olst) de geleidelijnen (geheel of gedeeltelijk) verwijderd.

Dit is het gevolg van de nieuwe richtlijn Geleidelijnen die in samenspraak met ProRail, het PBT (ProjectBureau Toegankelijkheid) en de Oogvereniging tot stand is gekomen. ProRail heeft besloten de richtlijn over te nemen en deze toe te passen op alle stations. Geleidelijnen worden dan overal op eenzelfde herkenbare, voorspelbare en veilige manier toegepast. Dat is een grote verbetering ten opzichte van de situatie zoals die was.

Adequate oplossing

Op een aantal kleine stations, waar de perrons bijvoorbeeld te smal zijn om de geleidelijnen op een goede en veilige manier aan te leggen, met voldoende afstand tot voorbijrazende intercity’s, is de geleidelijnen nu weggehaald. Dit levert echter een onzekere situatie op. Bij de Oogvereniging komen diverse signalen binnen van reizigers die hun weg niet meer kunnen vinden op stations. Mensen voelen zich daarom niet meer veilig op een station waar ze soms al lange tijd gebruik van maken. Volgens de Oogvereniging, die dus zelf heeft meegewerkt aan de richtlijn, waardoor geleidelijnen zijn weg gehaald dient snel een adequate oplossing voor het probleem gevonden te worden. Namens de samenwerkende patiënten- en belangenorganisaties van Voucherproject Oog 2013-2015 voeren de Oogvereniging hierover overleg met ProRail.

 

Bron: Oogvereniging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This function has been disabled for Oog en Oor Nieuws.