Koninklijke Visio organiseert deze zomer extra ICT-inloop in Hoogeveen

Hoogeveen, 28 juli 2014 – Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, start deze zomer extra inloopmiddagen voor ICT vragen. De ICT-inloop vindt elke maandagmiddag plaats in de maand augustus van 15.00 – 16.30 uur. Visio beschikt over ruime kennis op het gebied van ICT ontwikkelingen voor blinde en slechtziende mensen en informeert iedereen hier graag hierover.

ICT biedt veel mogelijkheden voor mensen met een visuele beperking. Door smartphones, tablets en computers kan de digitale wereld open gaan. De ontwikkelingen op ICT gebied gaan erg snel en zijn daardoor nauwelijks bij te houden. Op het nieuws komen allerlei termen voorbij komen als iPhone, iPad en iMac. Ook zal het niemand zijn ontgaan dat computers met Windows XP een verhoogd veiligheidsrisico met zich meebrengen en wordt het advies gegeven om over te stappen naar Windows 7 of 8. Hoe kan iemand met een visuele beperking hier nu het beste mee omgaan? Het ICT-inloopmiddag geeft antwoord. Een deskundige medewerker verstrekt informatie, beantwoordt alle vragen en laat zelf ervaren wat de mogelijkheden zijn voor werk, school of privésituatie. Een uitgebreider onderzoek in combinatie met een ICT-training bij Visio kan het vervolgtraject zijn.

Datum: Elke maandag in de maand augustus
Tijdstip: 15.00 uur tot 16.30 uur
Locatie: Het Haagje 133 te Hoogeveen
Voor wie: Belangstellenden met een visuele beperking
Deelname: Aanmelding vooraf is niet nodig.

Belangstellenden kunnen voor meer informatie contact opnemen met Christian Toeter, Trainer computervaardigheden, T 088 585 6903 – E christiantoeter@visio.org. Voor meer informatie over Koninklijke Visio kan men terecht op www.visio.org.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This function has been disabled for Oog en Oor Nieuws.